Mora slog serietvåan Växjö-Leksand förlorade i Umeå

Äntligen fick Mora vinna mot Växjö. Här jublar spelarna över Greger Arturssons 3–1-mål. Toppstriden i den allsvenska ishockeyn blir allt tätare. Mora vann toppmötet över serietvåan Växjö samtidigt som ledande Leksand fick stryk efter förlängning borta mot Björklöven. Mora gjorde tre mål i den sista perioden och vann till slut med komfortabla 5–2. Backen Greger Artursson blev hemmalagets segerorganisatör då han svarade för 2–1-målet i mitten av den andra perioden och sedan gjorde 3–1 i början av den tredje. Mora tog nu sin tredje raka seger medan Växjö har gått åt motsatt håll och åkte på sin tredje raka förlust, två av dem efter straffar.

För bara några veckor sedan såg Leksand och Växjö ut att segla ifrån i toppen och säkra två av de tre direktplatserna till kvalserien. Leksand har dock fortfarande bra med marginal, men slarvade bort två tvåmålsledningar borta mot Björklöven. Laget ledde med både 3–1 och 4–2. Hemmalagets Tomi Mustonen kvitterade med knappt tre minuter kvar och Johan Svedberg svarade för segermålet efter 1.12 av förlängningen.

Trots förlusten utökade Leksand serieledningen tack vare sin poäng. Laget är fem poäng före Växjö som i sin tur bara är en poäng före trean Mora. Seriefyran AIK är fyra poäng bakom Mora, men har en match mindre spelad.