Södertälje SK skakade serieledaren HV71

Bilden:Södertäljes Jonas Almtorp blev matchhjälte för andra hemmamatchen i rad då han sänkte HV 71. 5–4 kom i förlängningen och innebar andra vinsten mot serieledaren Hv71 den här säsongen.

Den första perioden började i stark bortafavör och HV 71 tryckte tillbaka Södertälje ordentligt. Men matchbilden förändrades då Stefan Bemström fick stora ytor i offensiv zon och laddade ett slagskott. Stefan Liv kunde inte hålla pucken, 1-0 till hemmalaget. 2-0 kom bara några minuter senare då Petri Pakaslahti i power play petade in en retur. Sedan var Södertälje nära att öka på ledningen ett par gånger om, men i stället var det HV 71 som gjorde nästa mål. Simon Önerud snappade upp en puck och serverade en fristående Martin Thörnberg. Kvitteringen kom i den andra perioden. Pasi Puistolas hårda skott var otagbart för målvakten Björn Bjurling. Otagbart var också ledningsmålet. Johan Lindström kom fri och fintade bort Bjurling totalt.

I sista perioden handlade det mesta om Södertälje och i spel fem mot tre kom kvitteringen. Junioren Tim Heed spelade fram Linus Klasen. En minut senare satte Robert Carlsson ledningsmålet. Målkavalkaden var dock inte slut. Matchens tredje kvittering kom 30 sekunder senare, Pasi Puistolas andra mål i matchen. 4-4 efter full tid. I förlängningen avgjorde Jonas Almtorp för andra hemmamatchen i rad.

Södertälje-HV 71 5-4 (e förl (2-1, 0-2, 2-1, 1-0)
Första perioden: 1-0 (9.10) Stefan Bemström (Linus Videll, Fredrik Svensson), 2-0 (14.22) Petri Pakaslahti (Pierre Hedin, Tim Heed) spel fem mot fyra, 2-1 (15.33) Martin Thörnberg (Simon Önerud, Oscar Sundh).

Andra perioden: 2-2 (2.24) Pasi Puistola (David Petrasek, Martin Thörnberg) spel fem mot fyra, 2-3 (15.30) Johan Lindström (Teemu Laine, Daniel Grillfors).

Tredje perioden: 3-3 (14.54) Linus Klasen (Tim Heed, Patrick Yetman) spel fem mot tre, 4-3 (15.51) Robert Carlsson (Linus Klasen, Tim Heed) spel fem mot fyra, 4-4 (16.24) Pasi Puistola (Martin Thörnberg, Teemu Laine).

Fjärde perioden: 5-4 (0.59) Jonas Almtorp (Linus Videll).

Skott: 36-36 (9-15, 13-11, 12-10, 2-0).
Utvisningar Södertälje: 2x2.
Utvisningar HV 71: 6x2.

Domare: Thomas Forsström, Umeå.
Publik: 2 933.