Södertälje tog viktiga poäng av HV 71

Södertälje tog tre mycket viktiga poäng på lördagen. Laget vann med 4-2 på bortaplan mot serieledande HV 71 efter en fantastisk vändning i tredje perioden. Södertälje vände 1-2 till 4-2 under matchens sista 20 minuter. Bra effektivitet i avsluten tillsammans med ganska mycket slarv av HV 71 bäddade för bortasegern.

HV har blivit något av en favoritmotståndare för bottenlaget.

Södertälje ligger näst sist i serien och får sikta in sig på att slippa kvalserien. Men mot serieledarna HV 71 har laget klarat sig bra hela säsongen. Lördagens seger var Södertäljes tredje på de fem matcher lagen har spelat denna säsong.

Linus Klasen är lagets överlägsne poängkung, och just mot serieledarna brukar Klasen trivas riktigt bra.

Denna gång blev det två mål och en assist för Klasen. Totalt har han nu gjort tio poäng på de fem matcherna mot HV.

Nye målvakten Riku Helenius debuterade för Södertälje. HV vann skotten med 36-24, men Helenius visade prov på lugnt och metodiskt målvaktsspel och gjorde en riktigt bra match.

HV 71-Södertälje 2-4 (0-1, 2-0, 0-3)

Första perioden: 0-1 (8.49) Linus Klasen (Yanick Lehoux, Petri Pakaslahti).

Andra perioden: 1-1 (14.08) Johan Davidsson (Martin Thörnberg, Daniel Grillfors), 2-1 (17.24) Mattias Tedenby (Oscar Sundh, Janne Niinimaa).

Tredje perioden: 2-2 (6.30) Pierre Hedin (Linus Klasen, Robert Carlsson), 2-3 (8.49) Linus Klasen (Robert Carlsson), 2-4 (8.58) Yanick Lehoux (Lukas Kilström).

Skott: 36-24 (16-6, 10-7, 10-11).
Utvisningar HV 71: 1x2.
Utvisningar Södertälje: 3x2.

Domare: Sören Persson, Lidköping.
Publik: 6 940.