Stabil seger för effektivt Djurgården mot Skellefteå AIK

Skellefteås trista bortasvit fortsätter.Mot ett effektivt och dominant Djurgården kom sjunde raka förlusten, 0-4.

Redan 3.27 in i matchen hade Djurgården 1-0 efter att Kyle Klubertanz lösa skott i powerplay seglade in över målvakten Nicklas Dahlbergs vänstra axel.

Det blev början på en total dominans.Nästa powerplay blev händelserikt och gav Djurgården 2-0.

Först var Mika Hannula, Michael Holmqvist och Klubertanz nära att överlista Dahlberg. Skellefteås Erik Forssell hade ett friläge som Gustaf Wesslau räddade.

Efter det kom målet.Fyra sekunder innan Niclas Burström klev in på isen igen, hittade Holmqvist Timmy Pettersson med en diagonalpassning som skar igenom Skellefteås box. Dahlberg var borta och Pettersson hade öppet mål.

3-0 kom redan 29 sekunder in i andra perioden då Jimmie Ölvestad gjorde sitt tionde mål för säsongen när han överlistade Skellefteåmålvakten. Fyran gjorde Oscar Eklund.

Djurgården-Skellefteå 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (3.27) Kyle Klubertanz (Michael Holmqvist, Andreas Engqvist) spel fem mot fyra, 2-0 (10.39) Timmy Pettersson (Michael Holmqvist, Kyle Klubertanz) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 3-0 (0.29) Jimmie Ölvestad (Kristofer Ottosson, Marcus Nilson).

Tredje perioden: 4-0 (14.35) Oscar Eklund.

Skott: 27-23 (11-7, 8-7, 8-9).
Utv, Djurgården: 3x2.
Skellefteå: 4x2.

Domare: Marcus Vinnerborg, Ljungby.
Publik: 6 204.