Svenskt JVM-brons i ishockey-USA vann guld efter sudden


Bilden:Från silver 2009 till brons 2010. Sverige vann bronsmatchen i JVM mot Schweiz med utklassningssiffrorna 11—4.


- Nu har vi visat omvärlden att vi kan spela bra hockey, att vi vill vinna matcher, säger förbundskapten Pär Mårts.

När det krävdes som mest i semifinalen mot USA funkade ingenting och då slutade det med en 2—5-förlust. I bronsmatchen hittade Sverige det som egentligen skulle ge första JVM-guldet sedan 1981 — skitmål, som det heter för småkronornas förbundskapten Pär Mårts.

Det gav ett svenskt brons efter 11—4 mot Schweiz.

- Vi gör en bra match men inför den kändes det som att vi hade allt att förlora. Vi åkte hit med gulddrömmar men hamnade i stället i en bronsmatch där vi var stora favoriter. Då kändes det som att vi kunde förlora, säger Pär Mårts till TT.

 


Bilden:USA:s unga hockeyspelare besegrade storfavoriten Kanada i juniorhockeyns VM-final natten till onsdagen.


Med ett mäktigt slagskott i sudden death dundrade USA-backen John Carlson in det avgörande målet inför 15 171 åskådarna i Credit Union Centre i kanadensiska Regina i Saskatchewan.

Amerikanerna höll ett fast grepp om matchen under större delen av speltiden genom ett snabbt och aggressivt spel. Som mest ledde de med 5—3 i andra perioden. Men de orkade inte behålla övertaget hela ordinarie speltiden ut.

Kanadensarna kom tillbaka gång på gång och vägrade eftertryckligt att vika ner sig. De övertog till sist kontrollen i den tredje perioden och det stod 5—5 efter ordinarie matchtid.

I förlängningen satte USA avgörande 6—5. Då hade kanadensarna länge och effektivt hållit emot sina snabba motståndares angrepp ända tills Carlsons avgörande mål gick in i Kanadas målbur.

 

Källa:www.dn.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback