AIK:s förlustsvit borta fortsätter - MFF vann rättvist

Bilden:Det var 14 år sen AIK vann mot Malmö FF på bortaplan. Och de får fortsätta vänta, Agon Mehmeti gjorde matchens enda mål i första halvlek.Här attackerad utav AIK:s eminente mittback Walid Atta.

AIK har en bedrövlig statistik på bortaplan mot Malmö FF. Solnalaget har inte vunnit i Malmö sedan 1996.

Den negativa raden står sig. Malmö vann med 1-0 (1-0) - en seger i underkant med tanke på spelövertag och målchanser.

Malmö förlorade i omstarten borta mot AIK (0-2). Då saknades de centrala mittfältarna Ivo Pekalski och Wilton Figueiredo.

Nu var de tillbaka och det var himmelsvid skillnad på Malmös spel. Pekalski har snabbt växt ut till en av MFF:s absolut bästa spelare både defensivt och offensivt.

Hemmalaget pressade tillbaka AIK omgående. Anfallaren Agon Mehmeti var riktigt alert och satte AIK:s mittförsvar under rejäl press.

Tur för AIK att mittbacken Walid Atta spelade med sådan pondus, för annars hade Malmö avgjort matchen före paus.

Malmö var överlägset - något en titt i statistiken bekräftar.

Malmö hade 64-36 i bollinnehav, 8-1 i avslut, varav 4-0 i avslut på mål, en nick i stolpen (Mehmeti), 6-0 i hörnor - och viktigast av allt: 1-0 i mål.

Det målet bjöd AIK på delvis. AIK:s António Flávio misslyckades med en nedtagning och bollen gick till Jimmy Durmaz som snabbt spelade in den framför mål där Mehmeti stötte in 1-0.

Trenden fortsatte i andra halvlek: Malmö tryckte tillbaka AIK och både Jimmy Durmaz och Agon Mehmeti var ytterst nära att göra mål. Vid båda tillfällena gjorde AIK:s målvakt Ivan Turina högklassiga räddningar.

Malmö FF-AIK 1-0 (1-0)

1-0 Agon Mehmeti (41).

Varningar Malmö FF: Daniel Andersson, Ivo Pekalski.
Varningar AIK: Walid Atta, Helgi Danielsson, Robert Åhman Persson.

Domare: Michael Lerjéus, Skövde.
Publik: 14 149.