Drömstart för "nya" AIK på Råsunda

Bilden: Flavio jublar efter 2-0 mot Malmö FF. AIK, vårens krislag i Allsvenskan, tog tre viktiga poäng när allsvenskan nystartade. "Det viktigaste för AIK är hårt arbete", kommenterade nya tränaren Alex Miller matchen.

Publiken på Råsunda hade knappt hunnit sätta sig ned eftersom matchen var uppskjuten med sju minuter efter incidenter på läktarna men mer han man inte med innan Kenny Pavey gav AIK ledningen på straff. Talangen Pontus Engblom blev neddragen redan efter sex sekunder och den nya tränaren Alex Miller kunde inte önskat sig en bättre start.

Malmö verkade skärrade av Solna-lagets inledning och fick inte igång sitt vägvinnande spel från i våras. Istället kunde Flavio öka hemmalagets ledning och se till att AIK ledde i halvtid.

Malmö lyckades inte komma igen i andra halvlek och fick Edward Ofere utvisad efter en kollision med Ivan Turina, symptomatiskt för Malmö som inte fick spelet att fungera. AIK fick den nystart man hade önskat men är fortfarande kvar på kvalplats.

– Jag har arbetat med mina spelare ett tag nu och jag förlåter allt utom att de inte skulle kämpa, kommenterade AIKs tränare Alex Miller som var mest nöjd över hans lags rörlighet.