Hammarby vann efter straffdrama mot BP

Bilden:Hammarby är klart för semifinal i Svenska cupen efter en dramatiskt seger mot Brommapojkarna. Matchen fick avgöras på straffar.

Medan Hammarby har det slitigt i superettan går det desto bättre i Svenska cupen. Efter att ha slagit ut Elfsborg i åttondelsfinalen slog man ut nästa allsvenska lag i kvartsfinalen.

– När man möter sämre lag går man ner lite och möter man bra lag så höjer man sig lite omedvetet. Men det är en bit man måste klara av också, men det är svårare än vad man kanske tror, säger Hammarbys tränare Mikael Borgqvist.

Stockholmslagen bjöd på en fartfylld och händelserik första halvlek på Söderstadion.

Brommapojkarna började bäst och tog ledningen i den 13:e minuten genom Pontus Segerström. Men Hammarby spelade in sig i matchen och Sebastian Castro-Tello kvitterade till 1-1.

Precis före halvtidspaus fick hemmapubliken och se sitt lag ta ledningnen. Efter ett bra anfall gjorde skyttekungen Linus Hallenius 2-1. En välförtjänt ledning efter att Hammarby bjudit på bra spel.

– Hammarby har ett bra lag och behöver inte spela under press som de gör varje dag i superettan. Jag tror att deras spelare känner stor glädje och lättnad över att få spela en cupmatch där de har allt att vinna, säger BP-tränaren Kim Bergstrand.

I andra halvlek jagade Brommapojkarna kvittering och den kom med cirka tio minuter kvar av matchen. Pontus Segerström blev tvåmålsskytt när han ordnade förlängning.

Den första förlängningskvarten bjöd inte på några mål men en utvisning. Före pausen tacklade Hammarbys Isak Dahlin BP:s Mauricio Albornoz och fick rött kort.

I andra gjorde Sebastian Castro-Tello mål på ett distansskott, men målet dömdes bort på grund av en ojusthet i situationen innan.

Matchen fick avgöras på straffar där lagen missade varsin straff innan Gabriel Petrovic missade för BP och Simon Helg slog in segermålet.

– Jättekul, vi får ju lite utvisningar och krampkänningar på slutet men ändå lyckas vi klara av både matchen, förlängning och straffar. Det var lite nervöst på slutet, säger Borgqvist.

Spelande tränaren Jesper Blomqvist var med i Hammarbys startelva men haltade av efter elva minuter. Hur illa det är fortfarande oklart.

På torsdagen lottas semifinalerna direkt i Sportextra kl 20:45. Kvar i Svenska cupen är Hammarby, Helsingborg, Mjällby och Kalmar FF.

Hammarby-Brommapojkarna 7-6 (e str, 2-2 (2-1) e förl och full tid)

0-1 Pontus Segerström (13), 1-1 Sebastian Castro-Tello (23 str), 2-1 Linus Hallenius (45), 2-2 Pontus Segerström (81).

Publik: 5 247.