Mållöst mot Mjällby för AIK - Häcken satte sina chanser mot Dif

Bilden:AIK fortsätter att ha det tungt i allsvenskan. På bortaplan mot Mjällby fick man bara 0-0 och svenska mästarna ligger nu kvar på nedflyttningsplats.

Inledningsvis var det en ganska jämn match men ju längre den led desto mer överlägsna var Mjällby.

Ett missförstånd i första halvlek mellan Niklas Backman och målvakten Ivan Turina gjorde att hemmalagets Peter Gitselov hann emellan och nickade bollen. Den rullade dock strax utanför ett tomt mål.

Turinas motvilja mot att lämna mållinjen skapade en del problem för AIK. När han i andra halvlek väl vågade sig ut tappade han bollarna.

Daniel Tjernström, tillsammans med Per Karlsson bäst i AIK, höll reda på motståndarnas mest kreative spelare, Tobias Grahn.

Närmast mål var Tobias Grahn när Daniel Tjernström för en gångs skull hade tappat bort honom. Bollen damp efter en timmes spel ner på Grahns fötter, fem meter från mål. Men Turina, på mållinjen, var dock följsam och räddade det lösa avslutet.

AIK:s offensiv var svag. Närmast väntar nu ett Stockholmsderby mot AIK.

Mjällby-AIK 0-0

Varningar AIK: Helgi Danielsson, Nils-Eric Johansson.
Domare: Daniel Stålhammar, Landskrona.
Publik: 6 869.

En frisparksvariant, ett tveksamt målvaktsingripande, ett kanonskott. Häcken satte sina chanser, vann med 3-0 borta och lämnade bottenstriden - Djurgården missade gång på gång och balanserar fortfarande farligt nära kvalstrecket.

Båda lagen parkerade på 19 poäng - tre poäng ovanför Gefle på kvalplats - inför lördagens match i en sällsynt tät fotbollsallsvenska.

Efter matchen hade ett lag tagit ett stort steg mot säkrare mark efter att ha tagit till vara på sina få chanser.

Häckens Jonas Henriksson stötte in en frisparksvariant i mitten av den andra halvleken.

Mathias Ranégie fortsatte med att vara på rätt plats vid rätt tillfälle efter att Djurgårdens målvakt Pa Dembo Touray, med solen i ögonen, stött en boll rätt ut i boxen.

Och sedan passade Paulinho på att dra in 3-0 i krysset när klockan tickade mot 90 minuter och publiken började lämna Stockholms stadion.

Djurgården bjöd på en uppvisning i missar. Christer Youssef hade tre chanser men brände alla, Mattias Jonson försökte med skott och Patrik Haginge kom ren men sköt utanför.

Häcken gick nu förbi Djurgården i tabellen, som kan falla ytterligare om lagen nedanför vinner sina matcher i allsvenskans 17:e omgång.

Djurgården-Häcken 0-3 (0-0)

0-1 Jonas Henriksson (63), 0-2 Mathias Ranégie (81), 0-3 Paulinho (90).

Varning Djurgården: Philip Hellquist.
Domare: Johan Hamlin, Bro.
Publik: 6 162.