Utbuat AIK vann i Champions league-kvalet

Bilden:Pontus Engblom blev stor matchhjälte i den första kvalmatchen efter att ha gjort matchens enda mål i den 57:e minuten.

Busvisslingar och burop mötte AIK-spelarna på Råsunda, men hemmalaget kunde avgöra i andra halvlek och vinna med 1-0 i Champions league-kvalet mot Jeunesse d´Esch från Luxemburg.

De regerande svenska mästarna AIK hade stora problem att besegra Jeunesse d'Esch som vann serien i Luxemburg.

På pappret borde amatörmotståndet vara en munsbit för solnalaget, men trots stort bollinnehav skapade hemmalaget knappt en målchans i den första halvleken. Inte ens en hörna noterades.

– Vi har mycket boll i första halvlek men skapar ingenting. Vi spelar sakta och har bollen mycket i backlinjen, säger Pontus Engblom.

Publiken på Råsunda visade sitt missnöje med att bua ut sina spelare.

I den andra halvleken lyckades en förvånad Pontus Engblom att ur snäv vinkel skjuta in bollen bakom en fumlande Marc Oberweis i Jeunesses mål.

– Dom bryter och jag får tillbaka bollen och skjuter. Jag ser att bollen går in, men jag är lite rädd att domaren har viftat offside. Det blev en konstig situation, men mål blev och glad blev jag, säger målskytten.

Ett tafatt AIK vann efter vissa besvär med 1-0 i en match som var undermålig.

Onsdagen den 20 juli spelas returen i Luxemburg och då lär AIK-spelarna vara varnade om chansen till fortsatt avancemang i Champions League ska finnas kvar.