Vakna Gnaget - "this is the fucken Champions league"

Bilden:Främst i hemmalaget denna match var Råsundadebutanten Mohamed Bangura samt Dulee Johnson, som gjorde en mycket bra första halvlek. AIK:s tränare Alex Miller sade på presskonferensen att han överlag tyckte att laget gjorde en godkänd insats, att man olyckligt hade en svacka i perioden då baklängesmålet kom, men att han fortfarande upplever mötet som öppet inför matchen på Lerkendal i Trondheim nästa vecka.

Champions league-spelet skulle rädda AIK:s säsong. Så ser det inte ut att bli. Rosenborg vann den första kvalmatchen på Råsunda med 1—0 (1—0). Det blev förlust på Råsunda mot Rosenborg. Markus Henriksen gjorde matchens enda mål i den 33:e minuten.

Henriksen lurade Daniel Tjernström med en klassisk skottfint och kunde enkelt lägga in bollen i Ivan Turinas vänstra stolprot.

Rosenborg förde matchen och hade med lite bättre skärpa framför mål kunant göra något mål till.

– Det är bara att konstatera att AIK mötte ett klart bättre lag idag. Vi kan nog förvänta oss samma matchbild i Trondheim nästa vecka, säger Radiosportens expert Richard Henriksson.

Nu väntar en retur på Lerkendal i Trondheim om en vecka. Rosenborg har aldrig förlorat en kvalmatch till Champions League på hemmaplan.

AIK-Rosenborg 0-1 (0-1)

0-1 Markus Henriksen (33).

Varningar, AIK: Robert Åhman Persson, Ivan Turina, Mohamed Bangura.

Domare: Thorsten Kinhöfer, Tyskland.

Publik: 16 768.

AIK (4-4-2): Ivan Turina - Kenny Pavey, Niklas Backman, Per Karlsson, Nils-Eric Johansson - Helgi Danielsson (Viktor Lundberg 75), Dulee Johnson, Daniel Tjernström, Robert Åhman Persson - Mohamed Bangura, Goran Ljubojevic (Pontus Engblom 81).