Hammarby avancerar efter ny Hallenius-succé

Bilden.Henrik Larssons Landskrona åkte på en riktig propp när man gästade Söderstadion på söndagskvällen. 4-1 till Hammarby efter bland annat två mål av Linus Hallenius.

Linus Hallenius succé i Hammarby bara fortsätter.

Det är bara en dryg vecka sedan Linus Hallenius sänkte Syrianska med ett konstmål som aspirerar på att bli årets snyggaste, som vevats tusentals gånger på Youtube och som gjort superettans mest omskrivna spelare ännu hetare.

Många skulle börja känna pressen och kanske bli osäkra av all uppmärksamhet.

Men inte Linus Hallenius. Han bara fortsätter att göra mål.

Inte ens två grova frilägesmissar - ett skott utanför och en nick över - i första halvlek fick den 21-årige anfallaren ur balans.

Andra halvlek var åtta minuter gammal och Landskronas Fredrik Karlsson hade just kvitterat till 1-1 när Maic Sema tog sig runt på högerkanten och slog in bollen i straffområdet.

Linus Hallenius var på rätt plats och kunde enkelt raka in 2-1.

3-1-målet i 69:e minuten var näst intill en kopia. Skillnaden var att inspelet kom från 1-0-skytten Simon Helg på vänsterkanten.

Hallenius fixade dessutom straffen som Sebastian Castro-Tello gjorde 4-1 på.

Efteråt sade Landskronas tränare, den förra landslagsstjärnan Henrik Larsson, det många redan insett:

Efter 11 mål på 13 matcher är inte frågan om Hammarby får behålla Linus Hallenius. Utan när han sticker.

Genom segern gick Hammarby upp på sjätte plats i tabellen. Sundsvall är nya serieledare, två poäng före Norrköping, sedan 1-2-underläge blivit till 3-2-seger borta mot Trollhättan. Matchvinnare: Hannes Sigurdsson. I Södertälje spelade Assyriska och Falkenberg 1-1.