Hammarby fick sin revansch på Trelleborg i Cupen

Bilden:I övrigt fick en gammal VM-hjälte debutera i den grönvita tröjan. Jesper Blomqvist, egentligen assisterande tränare i föreningen, hoppade in med ett par minuter kvar av matchen.

Hammarby åkte definitivt ner i superettan förra året efter en förlust mot Trelleborg. På torsdagen fick stockholmslaget sin revansch efter 3-1 i svenska cupen.
För stunden på tionde plats i superettan. Sämre än väntat. Men det hindrade inte hemmaspelande Hammarby från att slå ut den allsvenska tabelljumbon med siffrorna 3-1.

Mycket av det positiva i Hammarby har under säsongen handlat om ynglingarna Linus Hallenius och Simon Helg. Därför var det inte konstigt att det var just Helg som skallade in 1-0 till hemmapublikens stora glädje redan i den fjärde matchminuten.

Kvitteringen lät vänta på sig till den andra halvleken. Fem minuter in på den andra halvleken lyckades den tidigare MFF-spelaren Marcus Pode rinna igenom det grönvita försvaret och sätta 1-1.

Det har var dock Hammarbys dag och när Simon Helg satte sitt andra mål för dagen var det mer eller mindre klart. Att försvararen Sebastien Boyassén dundrade in 3-1 med tio minuter kvar var av akademiskt intresse.

I åttondelsfinalen får Hammarby möta Elfsborg på Söderstadion.

Hammarby-Trelleborgs FF 3-1(1-0)

1-0 Simon Helg (4), 1-1 Marcus Pode (51), 2-1 Simon Helg (57), 3-1 Sebastian Bojassén (80).