Hammarby föll tungt – Degerfors ny tabelltvåa

Bilden:Matchens snyggaste mål sköt Tobias Solberg efter en dryg halvtimme. Hemmakaptenen tog emot bollen på bröstet, lät den studsa och fick sedan en drömträff med vänsterfoten – 3–1.

Målfarlige Linus Hallenius stötte in 1–0 till Hammarby i den 4:e minuten – efter ett fint förarbete av Sebastian Castro-Tello – sedan tog Degerfors över.

Hemmalagets striker Peter Samuelsson kvitterade två minuter senare och i den 13:e minuten nickade samme man in 2–1, efter ett fint vänsterinlägg från Andreas Ljunggren Eriksson.

Efter paus tände Sebastian Castro-Tello gästernas hopp när han reducerade efter en fin individuell prestation. Det blev starten på en intensiv kvitteringsjakt.

Såväl Castro-Tello som Hallenius hade bra chanser att göra 3–3 – men Degerfors höll undan. Och kunde göra 4–2 i slutet genom Johan Bertilsson.

Segern gör att värmlänningarna klättrar upp på andra plats i tabellen.