Helgi Daníelsson och Robert Åhman Persson ersätter Ortez

Bilden:AIK är överens med 28-årige mittfältaren Helgi Daníelsson om en transfer till AIK, avtalet gäller i 3,5 år. Landslagsmeriterade islänningen Daníelsson kommer närmast från tyska FC Hansa Rostock och har tidigare spelat för IF Elfsborg samt Östers IF i Allsvenskan.

 

- Helgi har erfarenhet från både utlandet och Sverige vilket gör att han snabbt kan anpassas i Solna samt bidra med sina fotbollsegenskaper direkt, säger Jens Andersson, sportchef i AIK.

- AIK är en stor klubb med stort stöd, jag skall under min tid i klubben göra allt för att bidra till resultaten och förtjäna supportrarnas respekt, säger Helgi Daníelsson.

Daníelsson inledde sin fotbollskarriär i Fylkir FC från Reykjavík och spelade sedan i engelska Peterborough United FC innan han 2006 skrev på för Östers IF. Inför 2008 skrev han på för IF Elfsborg och efter två år i Borås lämnade han Sverige för tyska FC Hansa Rostock. Totalt har Helgi spelat 72 allsvenska matcher och svarat för två mål.

Bilden:AIK är överens med Malmö FF om en transfer för mittfältaren Robert Åhman Persson. Under söndagskvällen nådde klubbarna och spelaren en överenskommelse för 3,5 år framåt.

 

- Att få komma hem till AIK känns fantastiskt, jag ska göra allt jag kan både på kort och lång sikt för att hedra klubben och supportrarna, säger Robert Åhman Persson.

23-årige mittfältaren Robert Åhman Persson kom som 16-åring från Bälinge IF till AIK och debuterade i A-laget i den avslutande bortamatchen mot Trelleborgs FF 2004, samma år som han var med och tog JSM-guld med AIK. Robert ersatte i debutmatchen Arash Talebinejad i den 75:e minuten. 2006 var han utlånad till AIK:s samarbetsklubb FC Väsby United och spelade 25 matcher i Superettan. I juli 2007 lämnade Robert Sverige och flyttade till danska Viborg Fodsports Forening för att få mer speltid, sedan 2008 har han spelat i Allsvenskan för nuvarande serietvåan Malmö FF, både som mittfältare och som mittback.

 

Källa:www.aikfotboll.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback