Rikard Sund sammanfattar våren 2010

Tjena, match referat!

Sista matchen mötte vi Folköl Fighters, Vi började med att smöra in oss att spela på konstgräset då den planen var ledig. Vi hade 12 man denna , den sista matchen före VM-uppehållet.

Vår första elva bestod av:
Anton i målet
backar: Henrik, Andreas (norsk), Fredde, Björne
Mittfält: Martin,Stefan,Enrico,Jag på vänster
Forward Pierre & Daniel ( jannes son)
Avbytare från start Patrik bytte på topp.

Blev utskälld vid fotknölarna av Andreas när jag satte han och fredde som mittlås, då han spelade där förra matchen han var med. Men han, Fredde och Anton i målet var fullständigt lysande genom hela matchen. Andreas dirigerade försvaret tydligt och med aktorietet, bröt, sprang ifatt forwards och fina uppspel. Fredde läste som vanligt spelet utmärkt och gjorde även några offensiva räder i första halvlek. Anton gjorde sin absolut bästa match i sin målvaktskarriär, lugn, stabil, ägde luftrummet totalt på motståndarnas många hörnor och var tydlig i sin kommunikation med försvaret. ( dock ska jag se till att både andreas och Fredde går upp på mittt-mittfältet inför hösten, då deras samarbete är grymt, får jag med mig stefan i höst så får jag och han ta ansvaret att försöka hålla samma klass i mittlåset, alt Daniel Ahlman)
Första halvlek var den klart bästa vi har spelat denna säsong, hade väldigt tight press över hela planen mot ett lag som spelade på en riktigt hög nivå och hade stort övertag vad gäller bollinnehav, de skapade inte några riktigt heta målchanser. Och då vi vann bollen, så spelade vi konstruktiv och snabba omställningar och skapade minst lika farliga målchanser, tyvärr hade vi behövt sätta nån av dem för att ta med oss till andra halvlek. 0-0 i halvlek. Alla jobbade väldigt hårt och sprang kopiöst. HBG ska vara stolta över denna halvlek. Janne våran fd målvaktsstjärna som var på plats för att stötta var närmaste lyrisk av det han såg i första halvlek mot Folköl Fighters som förmodlingen kommer vinna serien om de fortsätter att spela som de gjorde mot oss.
Ganska väntat tröt krafterna  i andra halvlek, vi kom lite sent in i situationerna, de tog ledningen efter nån minut in i andra halvlek. Vi började dra på oss både frisparkar och gula kort. Efter en tuff sen tackling på Pierre Morell, så tog hans sydländska temperament över och han gav igen vilket resulterade i rött kort.(motståndaren fick gul) Vi blev mer och mer tillbakapressade och orkade inte vara lika konstruktiva när vi väl vann boll. 2 & 3-0 ramlade in och matchen avslutade med att Martin kom in sent i en närkamp och även han fick lämna planen. Domaren tyckte det var bäst att blåsa av matchen några minuter för tidigt. Bra för oss kanske, men ett fegt beslut av domaren... Matchen var inte speciellt fult, det var två enskilda incidenter som föranledde utvisningarna, inte en hetsig match med dålig stämning. Utan en välspelad match med ett väldigt bra förande motståndarlag och ett hårt kämpande HBG som enligt min mening förlorade rakryggade och kämpade in i det sista.

Anton LOVADE att lämna in tröjorna för tryck av nummer till att serien börjar igen. Hälsade att han skulle kontakta Larsa angående ekonomiska medel som Larsa sitter på.