AIK snuvade Blåvitt på ny titel

AIK vann både SM-guldet och cupguldet i höstas på IFK Göteborgs bekostnad. På lördagen var det samma visa när supercupen avgjorde på Råsunda. Matchens enda mål gjordes av Flavio i den 22:a minuten inför 2 537 åskådare på Råsunda. Bojan Djordjic slog en snabb frispark till Flavio, som snurrade upp några motspelare innan han placerade in 1-0. IFK protesterade mot frisparken, men AIK "tjänade" bara fem meter i sidled.

Blåvitt tog över i slutet av matchen och var nära en kvittering i 92:a minuten när AIK:s Kenny Pavey nickade bollen i egen stolpe. I 95:e minuten sköt Gustav Svensson över i bra läge.

AIK:s mittback Walid Atta tvingades lämna planen i den 94:e minuten efter att ha fått en smäll mot huvudet och efter matchen kunde det konstateras att han fått en hjärnskakning.

- Walid har hjärnskakning och är borta ungefär en vecka, säger AIK:s läkare Magnus Lind.