Årsmötesprotokoll med HBG-Sportfånarna 2010-02-09

Ordförande: Pierre Navier

Sekreterare: Anton Bjurvald

Protokolljusterare: Björn Lager och Håkan Andersson.



Årsmötets öppnande

Sittande ordförande Pierre Navier öppnar mötet .Val av ordförande och sekreterare samt protokolljusterare. Pierre Navier utses till mötets ordförande och Anton Bjurvald till dess sekreterare.


Styrelsens verksamhetsberättelse.


a) Ordförandens sammanfattning av året.

2009 har varit ett aktivt år för HBG Sportfånarna. Vi har aldrig haft så många medlemmar (34 betalande medlemmar varav 2 stödmedlemmar). Rekryter strömmar till både innebandyn och fotbollen. Trotjänaren Roger Nordin har flyttat till Karlstad för gott vilket är tråkigt. Fotbollsklippan Erik Lindgren är ute i världen och reser och har saknats på planen. Martin Björklund har fått trillingar och Lasse Öhlund har fått barnbarn. En tredje generation sportfånar måhända? Innebandyn frodas med många deltagare. Fotbollen har gått lite sämre tabellmässigt. Däremot är både Åland och Ölandsresan stora framgångar. Ordförande avslutar med att tacka alla ansvariga och nämner speciellt Lasse Öhlunds arbete med bloggen och Anton Bjurvalds matchreferat på sagda blogg.

b) Ekonomiberättelse.

Kassör Lars Olssons går igenom årets ekonomiberättelse. Vi har som sagt 34 betalande medlemmar. Fotbollen har 2000 kronor i outnyttjade resurser (uteblivet tryck på matchtröjorna samt en övrigtpost som inte nyttjats). Sammanlagt har vi gått 3000 kronor över 2009 års budget.

c) Revisionsberättelse.

Revisor Jan Melkersson godkänner kassörens rapport. Styrelsen och kassör ges ansvarsfrihet för året.

d) Medlemsavgiften för år 2010.

Medlemsavgiften hålls kvar vid tidigare års avgifter (600 kronor). Pensionärer ges samma rabatterade pris som studenter (250 kronor)


Verksamhetsberättelse för sektionerna.

a) Fotboll.

Fotbollen har haft fullt lag under alla matcher utom en. Vi har haft en svag vår men kommit igen bra på Hösten. Vi flyttas ner en division med minsta möjliga marginal. En oavgjord match där motståndarnas kvittering kom i sista minuten förseglade lagets öde. Anton Bjurvald får priset för bästa spelare. Anton Bjurvald avgår som fotbollsanvarig och Richard Sund ersätter. Anders Edquist fortsätter som ansvarig. Match mot Ålänningar på Kristineberg önskas av tillträdande fotbollsansvarig och Pierre Navier ges ansvar för detta tillfälle.

b) Innebandy.

I innebandyn gör som vanligt mycket mål och här sätter man kollektivet främst. Bra uppslutning med allt mellan 7-17 deltagare med median på 8-10 deltagare vid varje möte. Under året har man träffats ca 30 gånger. Det rapporteras många krämpor som kan vara åldersrättigheter. Ansvarig Göran Henriksson poängterar att Bernt Eriksson INTE slagit sönder något klubba i år.


Val av ny styrelse för 2010.

Årets valberedning består av Lasse Öhlund och Janne Asplund

a) Ordförande.

Sittande ordförande Pierre Navier väljs om

b) Fotbollsansvariga.

Anders Edquist väljs om och Anton Bjurvald kliver av. Richard Sund väljs som ny fotbollsansvarig tillsammans med Anders.

c) Innebandyansvariga.

Sittande ansvariga Göran Henriksson och Thomas Åström väljs om.

d) Kassör.

Sittande kassör Lars Olsson väljs om.


Övriga val.

a) Revisor.

Sittande revisor Janne Melkersson väljs om.

b) Valberedning inför nästa årsmöte.

Lars Öhlund och Janne Asplund utses till nästa års valberedning.


Motionsbehandling.

Inga motioner. Detta ackompanjeras av de sedvanliga motion-skämten.

 

 


Bilden:HBG bildades 1970 och det ska firas med en ordentlig 40-årsskiva i år. Fr.v. Håkan Andersson, Lars Öhlund,Anton Bjurvald och Björn Lager utsågs till festkommitté.


HBG:s 40-års jubileum 2010

Anton Bjurvald kommer dessutom att bidra med en fortsättning på dokumentären ”Släpp fånarna loss” som gjordes till föreningens 20-årsjubileum. 25:e september sätts som datum för festligheterna. 6000:- tas från nästa års budget för att subventionera festen. Betalande medlemmars kuvertavgift kommer att subventioneras, däremot kommer eventuellt medbjudna respektive att beläggas med full kuvertavgift. Festkommittén ges frihet att välja vilka gamla icke aktiva medlemmar som ska bjudas. Mötet bestämmer att festen ska anordnas på inhyrd lokal med catering istället för på restaurang. Lars Olsson kollar upp eventuell catering. Rickard Sund kollar upp lokal men alla medlemmar uppmanas att hålla ögonen öppna för bra lokal.


Övriga frågor:

a) Konstgräs vs Grusplan

Frågan om att spela på konstgräs togs upp redan förra året. Då skrinlades planerna på grund av att matcherna spelades på helger. Det beslutades att vi ska prioritera vardagsmatcher i första hand och konstgräs i andra hand inför kommande säsong. Det betyder att vi spelar på konstgräs ifall Korpen ordnar med matcher på vardagar. I sådant fall kommer matcherna att spelas 2x45 minuter och avgiften kommer att höjas. Därför bestäms att tröjbudgeten kommer att användas för att läggas på Korpens avgifter ifall vi spelar på konstgräs. I annat fall kommer vi att ordna med klubbemblem samt nummer på våra matchtröjor. Anton Bjurvald utses som ansvarig att ta hand om tröjtrycket om detta blir aktuellt.

b) Ålandsresan.

Arbetsdatum sätts till sista helgen i maj. Reseledare Pierre Navier kommer att skicka ut kallelse med slutgiltigt datum.

c) Finnkampen se verksamhetsberättelse Fotboll



Mötets avslutande.

Ordförande avslutar mötet till rungande ovationer.

 

 

Anton B. skrev


 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback