Barcelona vidare till kvartsfinal i Champions league

Bilden:Lionel Messi dominerade och gjorde två av målen i Barcelonas 4—0-seger mot Stuttgart.

Zlatan Ibrahimovic spelade fram till Bojan Krkíc och Barcelonas 4-0-mål mot Stuttgart. Men det var Lionel Messi som dominerade i åttondelsfinalen. I matchens 13:e minut satte han 1-0. Pedro Rodríguez utökade hemmalagets ledning med 2-0 i 22:a minuten.

Och i andra halvlek var Messi tillbaka med ny energi och gjorde 3-0 i 60:e. Resten av matchen jagade Messi ett hattrick, men det var inte hans som fastslog slutsiffran.

Zlatan Ibrahimovic satt på bänken hela första halvlek och kom in på plan i 67:e minuten.

Strax innan matchens slut passade han fram till Bojan Krkíc som satte 4-0 och Barcelona avancerade till kvartsfinal i Champions league.

Smakstart blev det även för Bordeaux i hemmamatchen mot Olof Mellbergs Olympiakos.

Och som vanligt, numera, släppte Olympiakos in mål på en fast situation.

Redan i den femte minuten satte Yoann Gourcuff en frispark i målvakten Antonis Nikopolidis vänstra kryss.

I slutet av den första halvleken var Gourcuff nära att göra en kopia av målet - men bollen träffade ribban.

Kostas Mitroglou kvitterade, men Marouane Chamahk ordnade 2-1-segern till det franska laget.

Kvartsfinalerna i Champions league och i Europa league lottas på fredag.

England: Arsenal och Manchester United.

Frankrike: Lyon och Bordeaux.

Italien: Inter.

Ryssland: CSKA Moskva.

Spanien: Barcelona.

Tyskland: Bayern München.

Senast sex nationer var representerade i kvartsfinalskedet var säsongen 1998-1999.

Kvartsfinalerna avgörs 30-31 mars och 6-7 april.