Elmanders drömmål avgjorde mot Wales



Bilden:I en träningslandskamp vann Sverige över Wales med 1-0. Johan Elmander sköt in segermålet på volley efter en hörna.


Ola Toivonen fick chansen - Johan Elmander tog den. Frågan är bara hur många svar förbundskaptenen Erik Hamrén fick av fotbollslandslagets 1-0 mot Wales.

Rasmus Elms hörna nådde Johan Elmander precis före halvtidsvilan, och Boltonanfallaren sköt distinkt in bollen i mål. Det räckte till seger, men det var inget vidare fotbollsgodis som visades upp på Liberty Stadium i Swansea.

Matchen innehöll många felpass, inget vidare tempo och Hamréns 4-2-3-1-uppställning såg mest ut som en vanlig konservativ 4-4-2.

Annars överraskade Hamrén med att låta Eddie Gustafsson stå i mål, och Salzburgmålvakten gjorde en bra insats med ett par räddningar som visade på snabb reaktionsförmåga.

Christian Wilhelmsson fick chansen som högermittfältare, sprang mycket och lyckades göra ett par bra inlägg - bland annat till Toivonens bortdömda mål - men var inte inblandad i så mycket av det offensiva spelet som han hoppades.

Slutet av matchen rycktes sönder av många byten, som alltid i träningslandskamperna, men Tobias Hysén gjorde ett piggt inhopp och hade ett bra skott som målvakten Boaz Myhill dock kunde tippa ut till hörna.

Olof Mellberg, som firade sin 100:e landskamp med att skälla ut domaren, gjorde tillsammans med Daniel Majstorovic som vanligt en stabil match i försvaret där Sebastian Larsson vikarierade på högerbacken.

Matchen var ett första avstamp mot höstens EM-kval, som tur är får Hamrén fler chanser på sig att hitta en ultimat startuppställning.

Nästa chans är mot Bosnien i maj.




Wales-Sverige 0-1 (0-1)
0-1 Johan Elmander (44).

Domare: Alan Black, Nordirland.
Publik: 8 258 (Swansea).

 

 

Källa:www.sr.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback