Leksand knäckte AIK på hemmaplan-full pott för SSK

AIK gjorde första målet, men Leksand fick sista ordet och vann med 2-1 i kvalseriens fjärde omgång.
Hemmasonen Jesper Ollas blev matchvinnare för Leksand då han efter 18.21 i andra perioden vallade pucken i AIK-målvakten Fredrik Holmgrens rygg och i mål till 2–1.

Det avgjorde i en match där AIK inledde klart bäst när ordinarie målvakten Christopher Heino-Lindberg tvingades vara kvar i Stockholm på grund av sjukdom. Men Leksand tog över i andra, där ändå AIK genom Lucas Lawson tog ledningen. Pelle Prestberg kvitterade i power play innan Ollas segermål kom.Segern betydde att Leksand gick upp på tredje plats i kvalserien, en poäng bakom Rögle.

I Uppsala blev finske backen Topi Jaakola matchvinnare för Södertälje, som vände och vann fjärde raka segern. Nu med 3–1. SSK var varnat för Almtunas hemmastyrka och inledde mycket försiktigt. Almtuna tog ledningen genom Robert Kimby. Jaakola kvitterade i andra perioden och gav SSK ledningen i början på tredje innan Jonas Almtorp spikade slutsiffrorna.

Rögle tog också klivet upp över uppflyttningsstrecket efter 5–2 hemma mot Växjö. Lagets första seger vid full tid i årets kvalserie.En dubbelutvisning i början av andra fällde Växjö. Rögle kunde gå fram till 2–0 där och få övertaget. Mario Kempe tvåmålsskytt när Växjö hängdes av i serien.

Växjö Lakers HC 4 0 1 3 10 -18 1

Lag 1-2 är kvalificerade för spel i Elitserien. Övriga spelar i HockeyAllsvenskan 2010-11.