25-årsjubileet på Åland - Geta Bockers krossade HBG med 11-4

Fotboll och bira utav Tommy Ahlvin:

Hur skulle en helg som kretsar kring ovan nämnda ingridienser kunna misslyckas?
Det började lite sömnigt i lördags morse. Kanske inte så konstigt, då vi åkte hemifrån 07:00. Efter lite frukostbuffé började man så smått vakna till. Jag minns väl egentligen bara ett fåtal saker från båten. Daniels enorma aptit, Lambretta Club (världens hårdaste moppe-gäng) och evighetsköerna i Tax Free-shoppen.



Bilden:Mats Månsson hade för första gången på alla dessa 25 år tagit över Pierres roll som reseledare och delar här ut färdbiljetten till sömniga fånar i Kapellskär.

Bilden:När vi anlände till Geta-boden för att Larsa skulle kompletera söndagsfrukosten upptäckte vi denna affisch !

Bilden: Ålands-Roger ordinarie mittback och nestor i IF Start hade bestämt sig för att spela med Sportfånarna.Sportfånen sprang på honom i Geta-boden där han laddade upp med pasta inför jubileumsmatchen.



Rätt som det var befann vi oss på den avlånga, nyklippta (?) gräsplanen i Geta. Sällan sett en fotbollsplan med så udda proportioner, men fin var den, och den skulle visa sig vara en fröjd att spela på.




Bilden: Mats Månsson tejpar Pierres stukade ledband under överinseende utav Roger "Federer" vid ankomsten till gräsplanen i Geta.

Bilden: Elis Månsson,5, längtar att få vara med pappa Mats när han spelar men får ännu så länge bida sin tid utanför plan.

Bilden: Ålands-Mats som spelade för HBG i dag var barnvakt för sina tvillingar som trots sin ringa ålder snällt åsåg matchen innan Mats päron ryckte in som barnvakt.

Bilden: Man kan titta på fotboll på många sätt....Foto: Anders Westerlund

Bilden: Det var fullsatt runt arenan i Geta och publikrekord enligt sanningsenliga vittnen.

Bilden:Rickard Sund en bekymrad fotbollsansvarig försöker förgäves gjuta mod hos Sportfånarna under 25-årsjubileet mot Geta Bockers.

Bilden:Frispark igen denna gång rätt igenom HBG:s mur. Foto:Anders Westerlund


Bilden: Vilken mur ?   Foto: Anders Westerlund

Bilden:
Den bilden jag ligger på rygg på är nog den enda jag faktiskt räddade. De var ju då jag sprang ut och halkade men lyckades få upp händerna och ta bollen. Så den gången blev det inte mål/Janne. Foto:Anders Westerlund.


.....själva matchen gick som bekant åt skogen.




Bilden:Geta Bockers som numera IF Start heter krossade HBG Sportfånarna med 11-4 i den 29 Maj 2010 då lagen 25-årsjubilerade i Geta.


...tur då att vi fick chans att revanschera oss med en straffläggning efter match? Nja. Det tog väl 6-7 missar innan Pierre stegade fram och stänkte in ett mål. Historiskt uruselt?




Bilden: Två riktiga veteraner Ålands-Roger och Lars-Erik Ohlsson analyserar förlusten utanför Geta-skolan där tvagningen ägde rum för HBG Sportfånarna.


.... Efter debaclet på fotbollsplan flyttades fokus till öl och manlig gemenskap. Bastun ångades på och dom flesta tog sig ett dopp (undertecknad stod och tvekade i fem minuter, minst). Häftigt att lilla Elis slängde sig i vattnet utan att fundera på saken!




Bilden:Rickard,Jocke och nyförvärvet Tommy Ahlvin i samspråk med en bira efter matchen.....

Bilden.........för att sedan bege sig med stormsteg till bastun.

Bilden: Elis Månsson ,5 bangade inte ur när han fick följa med farbror Björne ner i det kalla havet nedanför Geta-bergen.Stort Elis.....

Bilden: Imponerade fånar betraktar bastubadarna från bastubryggan.

Bilden: Pierre förevigar Mats och Elis Månssons korta simtur medans Andreas mer påminde om en säl när han sträckte ut i viken.

Bilden: Larsa han som uppfann "brasan" hade som vanligt tillsammans med lärjungen Rickard tänt lägerelden på udden så att vi hittade hem efter det underbara bastubadet.

Vi rundade av kvällen med brasa och sång. Pierre sjöng på sin finaste franska. Roland spelade ut hela sitt register och sjöng fräckisar oavbrutet hela natten. Magiskt!



Bilden: .....och fick idel lovord från svärsonen Jocke.


Söndagen ägnade vi oss åt att jämföra skador och spela femkamp. Helt uppenbart fuskade alla lag utom mitt - vilket resulterade i en snöplig sistaplats. Ingen minns väl min insats i Castingen? Nej just det. Tack.



Bilden: Junioren Tommy Ahlvin träffar rätt men har otur med studsen....äsch då!

Bilden: Vinnande laget i femkampen f.r.v. Lasse Ö,Janne A och Dr.Navier med vinsterna i famnen.Pierre som var segerrusig efteråt utnämde oss till "Dreamteam" efteråt. Larsas lag kom återigen sist !

Bilden. Återigen för vilken gång i ordningen var det solsken i dagarna två på Åland. Pierre tyckte det var magiskt....

Bilden: Pierre Navier arrangör och eldsjäl för sitt älskade Åland städar upp inför hemresan.


Åland var skitskojj, på alla sätt och vis. Om tillfälle ges följer jag mer än gärna med nästa, näst-nästa och näst-näst-nästa år!


Tommy






Kommentarer
Postat av: Ulf Nyback

Häftigt!

Kändes bra i år. Resultatet spelade mindre roll!

2010-06-03 @ 16:22:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback