Djurgården körde fullständigt över serieledande Malmö FF

Bilden:Djurgården körde fullständigt över serieledande Malmö FF hemma på Stockholms stadion. Segersiffrorna blev trots det bara 1–0.

Djurgården ställde upp i en 4-4-2-uppställning med rutinerade Mattias Jonson bredvid unge nigerianen Kennedy Igboananike på topp.

Ett lyckodrag för Dif, där framför allt Kennedy skapade en mängd riktigt bra målchanser.

Och det var också 21-åringen som gjorde Djurgårdens mål. Efter tveksamhet i Malmöförsvaret chippade han in 1–0 bakom vikarierande Malmömålvakten Dejan Garaca.

I den första halvleken hade stockholmarna de klart vassaste målchanserna. I den andra var det i långa perioder spel mot ett mål. Djurgården radade upp chanser att öka på Kennedy Igboananikes 1–0 till det dubbla.

Malmö hitade spelet med fem minuter kvar och pressade för en kvittering, men ett närskott från inbytte Jeffrey Aubynn och en reflexräddning av Djurgårdesmålvakten Pa Dambo Touray var det närmsta MFF kom.

Segern för Djurgården innebär två platser upp i tabellen till femte plats, tre poäng bakom Elfsborg på den fjärdeplats som skulle betyda spel i Europa nästa år.

Malmö behåller trots förlusten serieledningen, men tvåan Helsingborg är nu uppe på lika många poäng.