Klart med Genoa trots allt-Linus lämnar efter säsongen

Bilden:Linus Hallenius övergång från Hammarby Fotboll till italienska Genoa CFC är nu helt klar. Klubbarna undertecknade avtalen sent på onsdagskvällen och överenskommelsen innebär bland annat att Linus kommer att representera Hammarby resten av säsongen innan han flyttar till Serie A.

 

 

Hammarby Fotboll AB och italienska Genoa har nu undertecknat avtalen som innebär att Linus Hallenius lämnar Södermalm och flyttar till Serie A efter att Superettan 2010 är färdigspelad.Övergången,som enligt SPORT-Expressens uppgifter är värd närmare 18 miljoner kronor innebär också att Hammarby kommer undan ett överhängangande konkurshot.

- Det är skönt att allting är klart, även om vi kommer att sakna Linus när han lämnar oss, säger Åsa Sånemyr, vd Hammarby Fotboll AB. Jag förstår att många av våra supportrar och samarbetspartners är frustrerade efter de olika uppgifter som cirkulerat och jag hoppas jag ska kunna svara på det mesta den närmaste tiden. Det finns ingen önskan från Hammarby att undanhålla information, men vi är i vissa fall bundna av sekretessavtal och får inte redovisa överenskommelserna öppet i detalj.

Då det gäller uppgifterna om en stor summa pengar till en italiensk advokat så utgår ingen sådan ersättning från Hammarby Fotboll.

- Den enda ersättningen som utgår till någon annan part som varit inblandad i affären är ett agentarvode på sju procent, förklarar

Åsa Sånemyr. De andra avdragen rör tidigare överenskommelser med externa parter, som transferkorgen, samt ersättningar till de klubbar som Linus representerat tidigare.
Linus Hallenius flytt från Superettan till Serie A sker efter att den svenska säsongen är färdigspelad.

- Det har hela tiden varit en målsättning för oss i förhandlingarna att behålla Linus året ut. Och även om jag vet att det största intresset kretsar kring uppgörelsen och ekonomi så vill jag ändå understryka att hela organisationen känner en stolthet för att ha varit med att utveckla Linus till en spelare som går till en av världens bästa ligor.

Hammarby Fotboll AB:s tf ordförande Per Magnusson säger i en kommentar:

- Det är glädjande att vi nu kunnat slutföra denna affär som stabiliserar bolagets ekonomi. Övergången av Linus Hallenius är en av de viktigaste affärerna i Hammarby Fotbolls historia.



Källa:www.hammarbyfotboll.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback