Jumbon Väsby fällde Hammarby

Bilden:Motgångarna kommer slag i slag för Hammarby under årets säsong. På måndagskvällen förlorade Jesper Blomqvists mannar borta mot seriejumbon Väsby.

Hemmalaget vann fullt rättvist med 3-1. Hammarby var inte alls med i den första halvleken. Magnus Eriksson gav Väsby ledningen efter en dryg halvtimmes spel. 2-0 kom tidigt i den andra halvleken genom Mikael Wentzel.

Hammarby återfick hoppet tämligen omgående, tack vare superettans skytteligaledare Linus Hallenius. Hallenius vände bort sin försvarare och sköt reduceringen mellan benen på Kristoffer Björklund.

Men i den 71:a matchminuten drogs rullgardinen ner helt. Allagie Sosseh nickade snyggt in 3-1 efter en hörna och kunde säkra tre oerhört viktiga poäng för Väsby, som nu lämnar jumboplatsen och går upp på kvalplats.

Laget har dock en match mer spelad än bottenkonkurrenterna Trollhättan och Öster. För Hammarby ser nu drömmen om allsvenskt spel nästa säsong ut att stanna vid just en dröm.

Klubben är kvar på åttonde plats - nio poäng bakom Sundsvall på kvalplats. Det återstår fem omgångar av superettan.

Strax ovanför det nedre kvalstrecket tog Degerfors tre viktiga poäng i hemmamötet med Brage. Peter Samuelsson avgjorde med drygt tio minuter kvar av matchen.

Degerfors har därmed sex poäng nertill J-Södra på kvalplats. Jönköpingslaget har dock en match mindre spelad. Brage står nu på lika många poäng som Degerfors (34).