Mendes tackade för senast när Kalmar FF vann över AIK

Bilden:Huvudlöst spel bör bildtexten lyda.Efter segern mot Häcken i lördags är AIK tillbaka på förlustspåret. Kalmar dominerade andra halvlek och vann med 1-0.

AIK är endast två poäng från botten i allsvenskan och kämpar för sin överlevnad i allsvenskan. Jublet från segern i lördags mot Häcken byttes ut till frustration mot Kalmar.

Den första halvleken blev mållös, AIK hade bara ett skott på mål. Men i början av andra halvlek spräcktes nollan - från Kalmars håll.

Erik Israelsson glidtacklade Dulee Johnsson och tog bollen. Han drev upp och slog ett inlägg till Daniel Mendes, som nickade in bollen.

Efter det var det Kalmar som dominerade matchen.

– Ett problem för AIK är att få med sig spelare i anfallen. Det beror dels på taktiken och dels på att AIK inte har löpstarka spelare på mittfältet. Då blir det svårt att ställa om, säger Radiosportens expert Richard Henriksson.

Kalmar hade kunnat utöka ledningen i slutminuten men Daniel Sobralenses skott gick i stolpen.

AIK-Kalmar 0-1 (0-0)

0-1 Daniel Mendes (53).

Varningar, AIK: Kenny Pavey, Viktor Lundberg. Kalmar FF: Erik Israelsson.

Domare: Martin Hansson, Holmsjö.

Publik: 9 431.