AIK hade Elfsborg i brygga-hämtade upp 0-2 till 2-2

Bilden:Efter en halvtimmes spel borta mot IF Elfsborg hade AIK ledningen med 2-0 efter att Mohamed Bangura svarat för bägge målen. Ledningen räckte dock inte till tre poäng då hemmalaget kom i kapp och kvitterade till 2-2 i den 64:e minuten.

Tränare Andreas Alms bygge imponerade inledningsvis stort borta mot guldfavoriten Elfsborg. Med hög press, behärskat passningsspel och fin rörlighet dominerade de stundtals på Borås Arena. Dessutom har ju AIK ett av allsvenskans mest spännande anfallspar i form av Mohamed och Teteh Bangura. Och det var den förstnämnde som klev fram mot boråsarna.

Inom loppet av åtta minuter slog han till två gånger om. Först på en retur efter en fin prestation av Teteh Bangura. 2-0 i den 31:a minuten var ett hårt pressat och välplacerat skott som Jesper Christiansen nog borde kunnat avstyra.

Men en snabb reducering, två minuter senare, väckte Elfsborgs hopp. Niklas Hult styrde in David Elms inlägg.

– Vi vågade hålla i bollen mer i första halvlek. Sen blev vi kanske lite trötta, vi spelar med ganska hög press, säger AIK:s Niklas Backman.

Inför den andra halvleken gjorde Magnus Haglund två byten, in med Martin Ericsson och Daniel Nordmark. Förändringar som fick fart på de gulklädda. I den 64:e minuten kom också kvitteringen. Nordmark skott efter en hörnretur styrdes in av Elm. Ett mål som gav Elfsborg extra energi.

– Det var skönt att få in en kvittering efter en bedrövlig första halvlek, säger David Elm.

De sista 20 minuterna var det en konstant hemmapress. Ericsson hade ett bra skott, Elm nickade och Niklas Hult sprang kopiöst på sin vänsterkant.

Men AIK höll rent och knep en pinne.

Elfsborg-AIK 2-2 (1-2)

0-1 Mohamed Bangura (25), 0-2 Mohamed Bangura (31), 1-2 Niklas Hult (33), 2-2 David Elm (64).

Varningar, AIK: Ivan Turina, Nils-Eric Johansson, Mohamed Bangura.

Domare: Daniel Stålhammar, Landskrona.

Publik: 10 086.