Ersättaren Kapcevic bakom Gefleseger

Gefle tvingades splittra sitt anfallspar redan efter första allsvenska matchen. Men ersättaren Dragan Kapcevic levererade. Han ordnade straffen som gav övertag — och ledde fram till 2—0-seger mot IFK Norrköping.
Mittbacken Daniel Theorin inledde målskyttet efter drygt tio minuters spel. Han gjorde inget misstag från elva meter och slog in straffsparken till 1-0.

Straffen var solklar sedan Norrköpingsbacken Bobbie Friberg Da Cruz på ett minst sagt osmidigt sätt fällt Gefles Jakob Orlov.

IFK Norrköping hade en hyfsad period i den andra halvan av den första halvleken. Sphetim Hasani var nära att kvittera via en nick från nära håll, men Mattias Hugosson gjorde en fin reflexräddning.

I den andra halvleken kontrollerade Gefle matchen och utnyttjade sin 1-0-ledning på ett bra sätt.

I slutminuterna kontrade hemmalaget in 2-0 efter att Jonas Lantto hittat inbytte Hans Berggren som i sin tur hittade målet.

Gefle - IFK Norrköping 2-0 (1-0)

1-0 Daniel Theorin (11 str), 2-0 Hans Berggren (88).

Domare: Martin Hansson, Holmsjö.

Publik: 5 139.