Ricardo Santos sänkte Djurgården på nya arenan i Kalmar

På en fullsatt och sprillans ny arena i Kalmar tog Djurgården ledningen tidigt via Joona Toivo. Kalmar kvitterade efter knappa halvtimmen då Kristoffer Fagercrantz satte en riktig rökare i krysset och skrev in sig i klubbens historieböcker som den förste KFF-målskytten på den nya arenan.

I en betydligt livligare andra halvlek tog Kalmar kommandot. Daniel Sobralense gav hemmalaget ledningen i den 59:e minuten och när KFF:s pigge inhoppare Ricardo Santos utökade med sex minuter kvar på uret kändes det avgjort.

Ett nickmål av gästernas Carl Björk fyra minuter senare skakade dock liv i matchen något men Djurgården hade inte ork nog att kriga in ett kvitteringsmål.

– Väldigt tråkigt. Vi spelar minst lika bra som Kalmar, om inte bättre. Det känns som att vi tog tag i spelet och var det bättre laget fram till halvtid, säger Djurgårdens reduceringsskytt Carl Björk.

Kalmar FF-Djurgården 3-2 (1-1)

0-1 Joona Toivio (22), 1-1 Kristoffer Fagercrantz (29), 2-1 Daniel Sobralense (59), 3-1 Ricardo Santos (84), 3-2 Carl Björk (88).

Varning, Djurgården: Sebastian Rajalakso, Jani Lyyski.

Domare: Håkan Grahn Gustavsson, Jönköping.
Publik: 11 852.