Två snabba gav AIK seger mot Mjällby

Bilden:AIK slog Mjällby med 3-0 i hemmapremiären på Råsunda. Ibrahim Bangura var på spelhumör och gjorde två av målen.Här jublande efter nickmålet som innebar 3-0 för AIK.

Två mål på en dryg minut bäddade för AIK:s 3—0-seger mot Mjällby i fotbollsallsvenskan. Två mål av Ibrahim Bangura såg till att ingen saknade hans skadade namne Mohamed.

AIK-Mjällby 3-0 (2-0)
1-0 Viktor Lundberg (40), 2-0 Ibrahim Bangura (41), 3-0 Ibrahim Bangura (63).

Varningar AIK: Ibrahim Bangura, Robert Åhman Persson.
Varningar Mjällby: Moestafa El Kabir, Peter Gitselov, Tobias Grahn, Jesper Westerberg.

Domare: Daniel Stålhammar, Landskrona.

Publik: 11 966.

Skyttekungen avgjorde toppmötet mot Elfsborg

Mållös, utbytt och på dåligt humör i allsvenska premiären mot Mjällby. I dag var det desto mer uppåt för Helsingborgs Alexander Gerndt som avgjorde toppmötet med Elfsborg med matchens enda mål.

Helsingborg-Elfsborg 1-0(0-0)
1-0 självmål (64).

Varningar Helsingborg: Ardian Gashi, Erik Edman
Varningar Elfsborg: Andreas Klarström, Daniel Mobaeck, Andreas Augustsson.

Domare: Jonas Eriksson, Sigtuna.

Publik: 12 643.

Makondeles drömmål vände derbyt mot IFK Göteborg
Häcken vände ett underläget från första halvlek till seger i den andra. Först ett snyggt frisparksmål av Rene Makondele och sedan gjorde Mattias Raniege 3-1.

Häcken-IFK Göteborg 3-1 (0-1)0-1 Tobias Hysén (31), 1-1 Jonas Bjurström (48), 2-1 René Makondele (55), 3-1 Mathias Ranegie (64).

Varning Häcken: René Makondele.

Domare: Michael Lerjéus, Skövde.

Publik: 7 468.