AIK hakar på i toppen - besegrade Trelleborg enkelt

Bilden:Med en dryg minut kvar av ordinarie matchtid skulle AIK till slut spika slutresultatet 3-0. Ett tungt distansskott från inhoppande Viktor Lundberg tvingade Zlatan Azinovic att släppa en retur rakt ut i straffområdet, först på den bollen var Gabriel Özkan som med huvudet satte bollen i mål, första målet i Allsvenskan på mycket länge för en självklart väldigt glad Özkan.

AIK tog ledningen i den 29:e minuten då Nils-Eric Johansson sköt bollen i mål efter en stolpretur. I den andra halvleken ökade Robert Åhman Persson och Gabriel Özkan på målskörden.

Mohamed Bangura fortsätter att leverera i AIK-tröjan, trots att radarpartnern Teteh Bangura har lämnat för spel i turkiska Bursaspor. I söndagens 3-0-seger mot Trelleborg var han hjärnan bakom målen.

Först sköt han en frispark som gick i stolpen, returen gick rakt ut till vänsterbacken Nils-Eric Johansson som bredsidade in bollen i öppet mål.

Sedan stod han för matchens prestation. Matchklockan visade 59 minuter när Bangura dribblade sig loss i motståndarnas straffområde och ryckte förbi den utrusande målvakten Zlatan Azinovic. Nere vid kortlinjen skickade han in bollen mot mål, där dök den centrale mittfältaren Robert Åhman Persson upp och dunkade in 2-0 på volley.

AIK:s ledning var aldrig hotad och i den 89:e minuten fick skadeförföljde Gabriel Özkan fastställa slutresultatet till 3-0.

Viktor Lundberg sköt ett skott som Azinovic släppte retur på. Özkan höll sig framme och nickade in bollen i mål.

De tre poängen innebär att det tredjeplacerade hemmalaget tog ett steg närmare Europa-spel nästa säsong.

För Trelleborg innebär förlusten att man fortfarande ligger tolva, en poäng från kvalplats.

AIK-Trelleborgs FF 3-0 (1-0)

1-0 Nils-Eric Johansson (29), 2-0 Robert Åhman Persson (59), 3-0 Gabriel Özkan (89).

Varningar, AIK: Martin Kayongo Mutumba. Trelleborgs FF: Peter Abelsson.

Domare: Jonas Eriksson, Sigtuna.
Publik: 10 410.