Ny afrikan från Toga till AIK

Bilden:Mohamed och Teteh Bangura samt Kwame Karikari har lyckats i AIK. Därför värvar tabelltrean ytterligare en afrikansk spelare – Lalawelé Atakora från Toga.

 


Teteh Bangura gjorde 15 mål innan han lämnade AIK för några veckor sedan för turkiska Bursaspor, och även Mohamed Bangura och Kwame Karikari har imponerat i AIK, som ligger trea i tabellen.

Nu hoppas klubben att ytterligare en afrikan ska bidra till framgångarna. 20-årige Lalawelé Atakora har skrivit på ett kontrakt för resten av säsongen, med en option på en förlängning. Han är mittfältare och har spelat i norska Tippeligan samt i Togos landslag.

- Spelaren är scoutad med start under 2010 när han spelade i Värnamo. Han visade en snabbhet, driv- och dribblingsteknik som tydligt påverkade motståndarnas försvarsspel och det fångade vårt intresse vilket också gjort att vi följt honom och varit intresserade av honom sedan dess, säger AIK:s scoutingansvarige Björn Wesström.

Atakora utsågs 2008 till den bäste spelaren i sin åldersgrupp i Afrika. Han representerade Togo i 2007 FIFA U-17 World Cup i Sydkorea då han spelade samtliga tre gruppspelsmatcher, alla från start, och gjorde ett mål.

Atakora kommer till Sverige i dag men måste vänta på spel- och arbetstillstånd innan han kan bli spelklar. AIK spelar sin nästa match på söndag mot Trelleborg


Källa:www.sverigesradio.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback