Sverige vände efter mardrömsstart mot Tjeckien

Torsdagens premiärmatch i Channel One cup kunde omöjligt ha börjat sämre för Tre Kronor.

Direkt efter första tekning hamnade pucken hos högerbacken Oscar Eklund i egen zon. Han försökte hitta Staffan Kronwall med en sidledspassning, som i stället blev en vansinnespassning rakt i gapet på Petr Prucha.

Tjecken tackade för bjudningen och så satt 1-0 bakom Viktor Fasth. Tid: fem sekunder.

Kvitteringschanser saknades inte i Chomutov, men det dröjde ända till 9.49 i mittperioden innan 1-1 kom. Carl Söderberg, som tillsammans med Mododuon Dick Axelsson och Nicklas Danielsson bildade den vassaste svenskformationen, tog sig urstarkt fram på högerkanten och spelade fram Axelsson till kvitteringen.

Tre Kronor tryckte tillbaka hemmalaget efter målet - och det kändes bara logiskt när Niklas Persson några minuter senare lyfte in en sargretur till 2-1.

Tre Kronor, med totalt sex landslagsdebutanter på isen, fick avsluta matchen med spel fyra mot sex i en minut - men höll undan. Segern innebar revansch för 2-5-förlusten i Karjala cup för en månad sedan.

Då slutade Tre Kronor sist. Det ska inte behöva upprepas den här gången.

Matchfakta:

Tjeckien-Sverige 1-2 (1-0, 0-2, 0-0)

Första perioden: 1-0 (0.05) Petr Prucha.

Andra perioden: 1-1 (9.49) Dick Axelsson (Carl Söderberg), 1-2 (14.33) Niklas Persson (Mattias Ritola).

Skott: 23-24 (9-8, 6-6, 9-12)

Utv. Tjeckien: 3x2.
Utv.Sverige: 3x2.

Domare: Tom Laaksonen, Finland och Heikki Tuomisto, do.