Bang, bang, bang, Bangura sänkte Halmstad på Råsunda

Bilden:AIK besegrade Halmstads BK med 4-0 (3-0) inför 13 668 åskådare på Råsunda. Teteh Bangura svarade för samtliga fyra mål och gick därmed upp i delad skytteligaledning med sina 14 mål. Vi får gå tillbaka över 18 år för att senast hitta en AIK-spelare som svarade för fyra mål i en och samma allsvenska match mot Brage.Den 12 maj 1993 var det Kim Bergstrand som hittade rätt hela fem gånger.

Jens Gustafsson hade inte ens hunnit sitta på sin nya tränarbänk i femton minuter innan hans Halmstad låg under med 2-0.

Ibrahim Bangura hade då hunnit använda både skallen och högerfoten när han gjort matchens två första mål.

– Om du ser de två första målen så gör Muhamed Bangura ett bra jobb. Han gör mig till en bättre spelare, sa "Teteh" Bangura efter matchen.

Innan de första fyrtiofem minuterna var slut hade Bangura även visat att han är en straffskytt av rang när han fastställt sitt hattrick och gett Gustafsson ännu mer att grubbla på.

– Jag älskar att göra mål. Det är mitt mål när jag kliver ut på planen, jag bryr mig inte om att dribbla och sånt där, jag vill bara göra mål, sa Bangura som måste haft en fantastisk dag på arbetet.

Den avslutande halvleken kunde sedan mest spelas av men det som fastnade på näthinnorna var Banguras sista styrkebesked.

En fyrverkeripjäs från drygt 25 meter innebar inte bara tangerat personligt rekor utan även att AIK klättrade i tabellen till en tredjeplats.

Samtidigt som Jens Gustafsson får vända tillbaka till Halmstad med ett lag som är i desperat behov av såväl nya ideer som poäng.

AIK-Halmstad 4-0 (3-0)
1-0 Teteh Bangura (13), 2-0 Teteh Bangura (15), 3-0 Teteh Bangura (44 str), 4-0 Teteh Bangura (57).

Varningar, Halmstad: Tomas Zvirgzdauskas, Jonas Gudni Saevarsson.

Domare: Martin Ingvarsson, Hässleholm.
Publik: 13 668.