Gerndt målskytt när HIF besegrade Djurgården

Bilden:Efter fem raka matcher utan förlust föll Djurgårdens tungt på Olympia tungt. Serieledande Helsingborg var numret för stort och vann med 3-0 (0-0) efter rena överkörningen i andra halvlek.

Alexander Gerndt gjorde sitt sjunde mål för säsongen i den 49e minuten efter att ha visat kyla i avslutningsfasen och fem minuter senare ökade Ardian Gashi på ledningen.

Djurgården lyckades sedan aldrig komma tillbaka och Helsingborg kontrollerade matchen.

– Vi är nära att göra mål den första halvleken men får inte utdelning på det. Sedan gör de två snabba mål och efter det så måste vi öppna oss och blir inte lika kompakta, summerar Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson förlusten.

Christoffer Andersson fick till sist fastställa slutresultatet när han nickade in en frispark slagen av Gerndt.

Helsingborg toppar därmed fortfarande tabellen med 3 mer poäng än tvåan Elfsborg medan Djurgårdens klättring avstannade då man parkerar på en elfteplats.

Helsingborg-Djurgården 3-0 (0-0)
1-0 Alexander Gerndt (49), 2-0 Ardian Gashi (54), 3-0 Christoffer Andersson (84).
Varningar, Helsingborg: May Mahlangu.
Djurgården: Philip Hellquist, Kebba Ceesay.
Domare: Stefan Johannesson, Stocksund.

Publik: 13 245.