VM-kval: Sverige lottades mot Tyskland

Sverige fick en av tuffast tänkbara motståndarna i VM-kvalet till Brasilien 2014. Sverige, Österrike och Irland får ses som de främsta utmanarna till Tyskland, tycker förbundskapten Erik Hamrén.

– Man får gilla läget. Det är en jäkla bra grupp, säger förbundskapten. Tyskland får vara stora favoriterna efter sina senaste årens resultat i både VM och EM.

Sverige, som lottades i den andra seedningsgruppen, kommer kvala i grupp C mot Tyskland, Irland, Österrike, Färöarna och Kazakstan.

– Det är tuffa matcher oavsett vilken grupp man hamnar i. Det är en väldigt spännande lottning. Vi ska göra vad vi kan för att nå VM i Brasilien, säger Hamren. Men först har vi ett EM-kval som pågår.

Radiosportens expert Ralf Edström tycker att Tyskland är bland de värsta Sverige kunde lottas mot.

– Det var de eller Spanien och Holland vi skulle undvika. Tyskland är klara favoriter till gruppsegern. Dessutom har Tyskland ett av de yngsta landslagen med tiden framför sig. Så det här bådar inte gott.

Senaste gången Sverige och Tyskland möttes i en fotbollslandskamp slutade det 0-0. I tävlingssammanhang har det på sistone inte varit lika jämt. I VM-slutspelet 2006 var hemmanationen Tyskland överlägset och vann med klara 2-0 efter mål av Lukas Podolski och Miroslav Klose.

– Vi kan slå Irland och kvala oss till VM som en av tvåorna, säger Edström.

VM-kvalet inleds i september nästa år.

 

Källa:www.radiosporten.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback