Glädjebeskedet: Zlatan spelklar mot Finland i EM-kvalet

Sveriges storstjärna Zlatan Ibrahimovic var med under hela träningen i dag och har gett klartecken för spel i morgon mot Finland. Det beskedet kom Erik Hamrén med på dagens presskonferens.

– Jag har inte tagit ut något lag än, men det är väldigt positivt att alla är aktuella för spel i morgon. Det känns riktigt bra, säger Erik Hamrén till Radiosporten.

Men hur är det med Zlatans fot nu?

– Han är spelklar om jag uttrycker mig så.

Utan sprutor?

– Ja.

Samtliga spelare fanns med på den sista träningen inför tisdagens EM-kvalmötet på Råsunda.

Både Ibrahimovic, som har problem med en fot, och Tobias Hysén, som tvingades avbryta matchen mot Moldavien i fredags med hjärtproblem, är alltså spelklara.

Måndagens träning var stängd för allmänheten och medierna.

– Vi jobbade lite taktiskt och slipade lite på några detaljer, säger Pontus Wernbloom till Radiosporten.

Förbundskaptenen har full respekt för Finland, som dock har haft det tufft i inledningen av EM-kvalet. Grannlandet i öst har ingen realistisk chans att nå EM-slutspelet i Polen/Ukraina.

– Det är ett bra motstånd, tycker jag. De hade lite otur resultatmässigt, inte minst i starten men har visat inte minst mot Holland borta där de var värda poäng, säger Hamrén och tillägger:

– De gjorde en bättre bortamatch där än vad vi gjorde (förlust 1-4).

Hur bra koll har du på Finland? Kan de överraska med tanke på den färske förbundskaptenen Mika-Matti Petteri Paatelainen?

– Ja, det kan de göra. Vi vet ju lite mindre nu. Vi har ju självklart mindre koll på den nye förbundskaptenen och hur han resonerar inför en sådan här match.

– Men det ingår i spelet och återigen är det viktigast hur vi agerar. Om vi presterar som vi önskar då har vi en bra chans att vinna i morgon oavsett hur de spelar. Så fokus är på oss.

 

Källa:www.sverigesradio.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback