Register ska stoppa fotbollshuliganerna

Nu vill samtliga fotbollsklubbar i allsvenskan och superettan föra register över huliganer för att komma tillrätta med läktarproblemen.

Djurgården är hittills den enda klubb som sökt och fått tillstånd. Men nu kommer övriga elitklubbar att gemensamt lämna in en ansökan till Datainspektionen om  få föra register över de personer som har tillträdesförbud eller är arrangörsavstängda.

Ett brev från Svensk Elitfotboll om planerna på en gemensam ansökan skickades ut förra veckan och diskuteras i klubbarna nu. Men för Radiosporten berättar Svensk Elitfotbolls generalsekreterare Tommy Theorin att alla klubbar muntligt redan är med på att skapa en gemensam ansökan.

– Vi har tagit kontakt med klubbarna, vi vet att alla är med. Alla har sagt ja, men vi måste formellt ha en fullmakt från alla, säger Theorin till Radiosporten.

Ska det vara ett gemensamt register eller ska alla ha varsitt register?

– De detaljfrågorna ska nu ses igenom. Vad är det bästa och lättaste att handlägga? Det tittar vi på för tillfället.

Tommy Theorin och Svensk Elitfotboll räknar med att ansökan ska vara klar att skicka in till Datainspektionen i augusti.

– Djurgården fick tillståndet och alla tyckte vi skulle se till att alla kunde vara med. Så vi hade en diskussion om hur vi skulle göra och kom fram till att detta skulle gå fortast, säger Tommy Theorin.

 

Källa:www.sverigesradio.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback