AIK klara för semifinal mot Färjestad

Bilden:Viktor Fasth är mannen bakom AIK:s sensationella 4-0 seger i matcher mot förra årets svenska mästare HV71.Nu väntar Färjestad om de inte väljer bort Gnaget i semifinalen.Är det månne mannen ovan som skrämmer?

AIK besegrade svenska mästarna med 4–0 i matcher och har sensationellt avancerat till semifinal. Segern i den sista matchen mot smålänningarna satt dock långt inne. Efter konstant HV-press i andra perioden kunde AIK i tredje avgöra matchen. Segersiffrorna skrevs till 4–1 efter att Daniel Ruslätt satt sista målet i öppen kasse. Övriga målskyttar var, Johannes Salmonsson, Christian Sandberg och Daniel Bång.

AIK-HV71 4-1 (0-0, 1-1, 3-0)

Andra perioden: 0-1 (8.41) Per Ledin (Jukka Voutilainen, Simon Önerud), 1-1 (18.28) Johannes Salmonsson (Johan Andersson, Peter Nolander) spel fyra mot fem.

Tredje perioden: 2-1 (6.08) Christian Sandberg (), 3-1 (8.24) Daniel Bång (Christian Sandberg), 4-1 (17.20) Daniel Rudslätt (Fredrik Carlsson) spel fyra mot fem mål i tom kasse.

Skott: 23-37 (11-11, 8-14, 4-12).

Utv, AIK: 10x2. HV 71: 7x2.

Domare: Sören Persson, Lidköping, Patrik Sjöberg, Gävle.

Publik: 8 094.