Em-kvalet-Holland utklassade Ungern i Sveriges grupp

Holland slog Ungern med 4-0 i EM-kvalet och utökade gruppledningen i Sveriges EM-kvalgrupp E.

Inför matchen hade det pratats om vilket resultat som vore det bästa för Sverige.

Till Radiosporten hade Erik Hamrén sagt att han hoppades på två oavgjorda matcher mellan Ungern och Holland. Men det sprack ordentligt. Holland slog Ungern med 4-0 på bortaplan, ingenting annat än en ren utklassning.

Redan efter åtta minuter hade bortalaget tagit ledningen genom Rafael van der Vaart. Innan den första halvlekens slut hade Ibrahim Afellay utökat ledningen till 2-0.

Holland trummade på och hann med att göra 3-0 genom Dirk Kuyt och 4-0 genom Robin van Persie.

Matchen fick en tråkig avslutning då två personer tog sig in på planen och ställde till med rabalder.

Holland leder gruppen med sina 15 poäng, jämfört med Sveriges 6, Sverige har spelat två matcher mindre och möter Moldavien på tisdag på hemma på Råsunda.