Färjestad i överläge mot AIK - Luleå vann efter förlängning

Bilden:Nu vänder serien hem till Stockholm och assisterande tränaren Gunnar Persson lovar bättring.
- Vi kan betydligt bättre än så här. På torsdag kommer vi rejält revanschsugna till ett fullsatt Hovet. Jag lovar att vi kommer lyfta oss ett par snäpp.

Färjestad vann det första mötet i Karlstad och leder semifinalserien mot AIK med 1-0. Richard Wallin var en av segerorganisatörerna.

– Nu har vi tagit vår serve, det är skönt. Nu ska vi åka till Stockholm och försöka bryta direkt, säger Wallin.

Men det var AIK som chockade hela Karlstad när man tog ledningen redan i den åttonde minuten. Oscar Ahlström ordnade 1-0 efter att Färjestad tappat pucken i den offensiva delen och AIK blev två mot en.

Men hemmalaget fick gå till den första pausvilan med kvittering efter mål av Richard Wallin.

– Som tur är lyckades vi vända deras första mål, som kändes lite snöpligt, sen har vi kontroll på matchen, säger Wallin.

Färjestad-AIK 2-1 (1-1,1-0,0-0)

Första perioden: 0-1 (7.35) Oscar Ahlström (Victor Ahlström), 1-1 (19.14) Rickard Wallin (Magnus Nygren, Martin Sevc) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2-1 (10.07) Magnus Nygren (Mikael Johansson).

Skott: 30-20 (12-5, 11-4, 7-11).

Utv, Färjestad: 4x2. AIK: 5x2.

Domare: Morgan Johansson, och Ljungby, Sören Persson, Lidköping.

Publik: 7 088.

Luleå vann efter förlängning i Skellefteå

Luleås Anders Burström blev hjälte efter 13.38 i förlängningen och Slaget om Norrland kan bli en klassiker. Den första semifinalmatchen mellan Skellefteå och Luleå slutade 4—3 till bortalaget Luleå och var oerhört laddad.

Skellefteå-Luleå 3-4 ( e förl (0-1,2-1,1-1,0-1)

Första perioden: 0-1 (15.04) Mats Lavander (Sebastian Enterfeldt, Niklas Olausson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0-2 (0.58) Pär Arlbrandt (Topi Jaakola, Niklas Olausson), 1-2 (16.08) Christian Söderström (Erik Forssell, Jimmie Ericsson), 2-2 (19.23) Joakim Lindström (Martin Lundberg, Mikko Lehtonen).

Tredje perioden: 2-3 (5.44) Pär Arlbrandt (Simon Hjalmarsson), 3-3 (11.14) Fredrik Warg (Yared Hagos, David Rundblad).

Fjärde perioden: 3-4 (13.38) Anders Burström (Konstantin Komarek).

Skott: 40-34 (9-15, 12-3, 11-10, 8-6).

Utv, Skellefteå: 2x2. Luleå: 8x2.

Domare: Thomas Andersson, och Gävle, Ulf Rönnmark, Stockholm.

Publik: 5 755.