Ny skräll av AIK - nollade HV 71 på Hovet


Bilden:Efter andra raka segern mot regerande mästarlaget HV71 är AIK halvvägs mot en av tidernas största slutspelsknallar.

AIK fortsätter att skrälla i SM-slutspelet. Efter kallduschen i Jönköping i måndags hade HV71 åtminstone vaknat till liv i den andra kvartsfinalmatchen. Det hjälpte dock inte mycket.

Stärkta av segern i den inledande matchen satte AIK, som gör sitt första slutspel på tio år, högsta fart. Självförtroendet hade vuxit ytterligare ett snäpp och laget bars dessutom fram av storpubliken (7 570 åskådare) som skapade en elektrisk stämning på Hovet.

Seriesegraren HV71, som har spelat tre finaler och tagit två guld de tre senaste åren, är nu riktigt skakat i kvartsfinalserien. Seger är det enda som gäller i nästa match i Jönköping på fredag.

– Vi har fått en bra start på den här serien. Det gäller att jobba vidare på det, det är många matcher kvar, säger AIK:s Dick Tärnström till Radiosporten.

– Vi sätter hög press på dom över hela banan och åker mycket skridskor. Det har väl stört dom i de här två första matcherna, fortsätter Tärnström.

HV-tränaren Janne Karlsson var inte alltför nedstämd efter matchen.

– Jämfört med i måndags gör vi en rejäl uppryckning på de flesta bitarna. Det var ett jäkla duktigt AIK vi mötte idag. De vinner på att de har den här ytan precis framför mål, säger Janne Karlsson till Radiosporten.



AIK-HV 71 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)
Första perioden: 1-0 (9.59) Patric Blomdahl (Daniel Bång, Christian Sandberg).

Andra perioden: 2-0 (3.24) Kent McDonell (Dick Tärnström, Johannes Salmonsson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3-0 (19.01) Stefan Johansson mål i tom kasse.

Skott: 24-34 (6-7, 8-12, 10-15).
Utvisningar AIK: 3x2
Utvisningar HV 71: 4x2.

Domare: Sören Persson, Lidköping, Morgan Johansson, Ljungby.
Publik: 7 570.

 

AIK leder med 2-0 i matcher.


Källa:www.sverigesradio.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback