Zlatans Milan kopplade guldgreppet

Bilden:Det var mållöst i seriefinalen efter 45 spelade minuter.Strax efter halvtid tog bollen på Napolis Salvatore Aronicas hand i en duell med Pato. Domaren blåste för straff.Zlatan Ibrahimovic stegade fram och slog bollen stensäkert i Naplomålvakten Morgan De Sanctis högra hörn. Det var svenskens 14:e ligamål.

Det blev starten på en fantastisk Milanhalvlek. I den 77:e minuten var Zlatan delaktig i förarbetet när inhopparen Kevin Prince Boateng gjorde 2-0. Zlatan skarvade bollen till Pato som löpte i djupled och sedan spelade fram Boateng som kunde stöta in bollen från två meter.

Bara två minuter senare avgjorde Pato definitivt matchen med en läcker bredsida i krysset.

Segern innebär att Milan nu efter 27 omgångar har 58 poäng och fem poängs ledning till tvåan Inter. Napoli är sex poäng efter Milan på tredje plats.

Milan-Napoli 3-0 (0-0)

1-0 Zlatan Ibrahimovic (49 str), 2-0 Kevin-Prince Boateng (77), 3-0 Alexandre Pato (79).

Zlatan Ibrahimovic spelade hela matchen för Milan.