Nu klart: Rikard Norling tar över Malmö FF


Bilden:Den före detta AIK-tränaren Rikard Norling efterträder Roland Nilsson som coach för de regerande svenska mästarna Malmö FF.

– Jag är jätteglad och jättetacksam mot Assyriska som lät mig gå, säger Rikard Norling under Malmö FF:s presskonferens på onsdagen.

Rikard Norlings första allsvenska match som MFF-tränare blir mot hans gamla klubb AIK på Råsunda den 12 juni.

– Vi har fått en talangutvecklare, säger Malmö FF:s sportchef Per Ågren när han kommenterar värvningen av Rikard Norling som ny tränare i klubben.

Det handlar inte om ett tidsbestämt kontrakt, utan det är skrivet tills vidare. Man siktar på att ha ett långsiktigt samarbete, men om klubben och Rikard Norling inte trivs tillsammans så har klubben 12 månaders uppsägningstid och Norling sex månader.

– Vi tror man behöver ödmjukhet och lyssnande som MFF-tränare men det krävs också en person som kan bestämma. Rikard är en duktig taktiker och bra på att leda lag, säger Per Ågren.

Rikard Norling är mest känd för sin tid som AIK-tränare under åren 2005 till 2008. Där tog han upp klubben från Superettan och året därpå, 2006, blev Solnalaget tvåa i allsvenskan.


Källa:www.malmoff.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback