Drömstart för Magnus Pehrson-AIK:s första förlust

Djurgårdens nya tränare Magnus Pehrson har fått en drömstart med 2-0 hemma mot ett Halmstad som än en gång åkte på rött kort.

Halmstad fick egentligen aldrig en riktig chans. Deras målvakt Nauzet Perez tjafsade med Philip Hellqvist. Först missade domarna en armbåge och ett slag mot Hellqvist, sedan kom ett tredje slag som den assisterande domaren upptäckte.

Perez åkte så klart på rött kort direkt.

Trots att bollen var på annan del av planen dömde domaren mycket riktigt straff. Inbytte målvakten Karl-Johan Johnsson var chanslös vid straffen som slogs av Kennedy Igboananike.

Målet kom i matchens 40:e minut. Tungt läge för bortalaget med en man mindre och 0-1 läge.

Inte blev det bättre då Djurgården inledde den andra halvleken med att Sebastian Rajalakso fick göra 2-0.

Djurgården-Halmstad 2-0 (1-0)

Rene Makondele var planens gigant när Häcken besegrade AIK.

– Det är hans andra frisparksmål i år. Han är inne i ett stim när det kommer till frisparkar så det börjar bli en vana, sa Emil Wahlström efter matchen.

Den andra halvleken bestod mer av kamp än skönspel men mål fortsatte att komma. Häckens mittback Emil Wahström nickade in 2-0 och talangen Majeed Waris skjöt med ett välplacerat skott in 3-0 innan ett självmål fastställde slutresultatet.

– Planen var inte bra men dom klarade av det bättre än vi. Vi var lite bättre i andra halvleken men vi saknade det i sista passningen, sa AIKs Helge Danielsson efter matchen.

Häckens seger innebar att AIK noterades för deras första förlust i år medan Göteborgslaget klev upp till en femteplats i tabellen.

Häcken-AIK 3-1(1-0)