AIK chockvände mot Brynäs

Bilden:Hemmastarka Brynäs hade 2-0. AIK vägrade ge upp och fick lön för mödan.

AIK såg ut som ett slaget lag när Brynäs gjorde 2-0. Så långt hade AIK haft dålig fart under skridskorna, inte visat någon direkt fantasi.

Men Patrik Blomdahls reducering gav mycket positiv energi till Solnalaget. Samtidigt som AIK började kliva upp i banan och sätta press började hemmalagets försvarsspel bli allt sämre.

Christian Sandberg gjorde 2-2 och tidigt i sista perioden och då tog AIK över matchen. Richard Gynge serverades på silverfat av Oscar Steen när han prickade in 3-2 för AIK. Slutresultatat satte Blomdahl i öppen kasse.

Mest positivt för Brynäs var Jakob Silfverbergs comeback efter axelskada. Det märktes redan från första bytet att han var rejält spelsugen.

Silfverberg gjorde Brynäs andra mål, och han hade också ett klockrent stolpskott vid ställningen 2-1 för hemmalaget. Silfverberg fick också beröm av assisterande förbundskaptenen Peter Popovic som fanns på plats i Gävle.

– Jag tycker att vi är ett bättre lag de två första perioderna. Men i tredje tappar vi i stort sett allting i spelet. Jag är arg och besviken på hur vi uppträder och på mig själv också, säger Brynäs tränare Tommy Jonsson till Radiosporten.

Brynäs-AIK 2-4 (1-0,1-1,0-3)

Första perioden: 1-0 (18.21) Mads Hansen (Sebastian Wännström, Mats Lavander).

Andra perioden: 2-0 (8.54) Jakob Silfverberg (Ryan Gunderson, Jonathan Granström), 2-1 (15.21) Patric Blomdahl (Daniel Rudslätt, Fredrik Svensson).

Tredje perioden: 2-2 (7.26) Christian Sandberg (Kent Mcdonell, Fredrik Carlsson), 2-3 (15.47) Richard Gynge (Oscar Steen), 2-4 (18.45) Patric Blomdahl (Daniel Rudslätt, Viktor Fasth) mål i tom kasse.

Skott: 34-32 (11-9, 17-8, 6-15).

Utv, Brynäs: 3x2. AIK: 3x2.

Domare: Mikael Sjöqvist, Karlstad, och Niclas Johansson, Södertälje.

Publik: 4 486.