AIK tog viktig seger i Ö-vik

Bilden:Det var kampen i bottenträsket. Modo såg ut att vara på väg ur sörjan på botten av tabellen, men AIK tog chansen att dra ifrån och fick med sig 5-4 från Örnsköldsvik.

AIK bröt en segersvit för Modo och tog en mycket viktig seger i streckmatchen i Örnsköldsvik.

5-4 till AIK till slut efter en svängig match.

Modo såg ut att vara på väg upp ur bottenträsket, hade tre raka segrar och chansen att gå i kapp AIK poängmässigt.

Inledningsvis såg det ut som om det skulle ske. Hemmalaget fick en kanonstart, 1-0 efter 30 sekunder och 10-0 i skott efter knappt sex minuter. Då hade ändå AIK:s tränare Roger Melin tagit time out redan efter 3.14!

Men matchen fick en märklig vändning. AIK kvitterade i power play på sitt tredje skott och tog ledningen på femte.

För att sedan följa upp med 1-3 tidigt i andra, också i power play. Sedan blev det rena målorgien, med fyra mål på mindre än tre minuter.

Comebackande Dick Axelsson avslutade orgien med 3-5 och gav hemmalaget visst hopp.

Ett hopp som ökade när Björn Svensson på ett överraskande skott gjorde 4-5 sex minuter in i slutronden - och resten blev oerhört dramatisk med Modo i våldsam press.

AIK lyckades dock rida ut stormen, bland annat tre numerära underlägen, spel fyra mot sex sista minuten, och ta en hyperviktig seger - den tredje raka dessutom.