Lasse Granqvist hetast när Sportextra fyllde 50 år i dag


Bild:Lasse Granqvist dominerade i omröstningen om Sportextras bästa referat genom alla tider och lade beslag på de två första pallplatserna.

Det segrande referatet är en riktig Sportextraklassiker. Tre Kronor spelar VM-kvartsfinal mot Finland 2003 och ligger under med 1-5, men vänder och vinner osanolikt nog med 6-5.

"Matchen är slut och Sverige har svarat för svensk ishockeys kanske största vändning genom alla tider (...) efter en insats som bär bragdens stämpel", kommenterade Lasse Granqvist och fortsatte lite senare, närmast helt utpumpad:

"Jag är fullständigt färdig L-G, det som har hänt här i Helsingfors kunde inte hända, det var omöjligt, det ÄR omöjligt. Först Salt Lake City och nu det här. Jag tror jag slutar Jansson, det går inte att hålla på, det går inte att hålla på!"

Det andra referatet är från året efter, 2004, då Zlatan Ibrahimovic klackar in 1-1 i gruppspelsmatchen mot Italien i fotbolls-EM i Portugal.

Närmast bakom Granqvist, på en mycket hedrande tredje plats, hittar vi Lennart Hylands klassiska hockeyreferat från ishockey-VM 1962.

Den där pucken "glider in i mål", ni vet.



Källa:www.sr.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback