Målexplosion gav LHC-seger mot ett tröttkört AIK

Bilden:Men AIK gav inte upp utan strax efter timeouten reducerade Linus Videll till 2-1 för gästerna.

De två tidiga Linköpingsmålen
av Pär Arlbrandt tvingade fram en timeout efter tre minuter och 51 sekunder hos ett AIK som verkade håglöst i matchinledningen.

I AIK hade elitseriedebutanten Markus Svensson fått förtroendet mellan stolparna. Han fick en mardrömsstart där de första tre skotten som gick mot honom gick i mål.

Men AIK gav inte upp utan strax efter timeouten reducerade Linus Videll till 2-1 för gästerna. 18 sekunder senare kom repliken från LHC när Carl Söderberg satte 3-1. AIK hann dock reducera ännu en gång med 15 sekunder kvar av första perioden. Christian Sandberg låg bakom det målet och 3-2 gav AIK känning igen.

I den andra perioden valde tränare Melin att ta in förstemålvakten Fasth i AIK:s mål. Kanske var det det som gjorde det, kanske inte, men lagens extrema målproduktion avtog drastiskt i den andra perioden. En gång lyckades LHC överlista Fasth och det var i ett powerplay då Andreas Molinder stack fram klubban och styrde in Johan Åkermans skott med fyra minuter kvar av mittperioden.

– Linköping var mycket hetare än vad vi var och vi orkar inte riktigt stå emot. Vi såg lite trötta ut idag, kommenterade AIK:s tränare Roger Melin.

Linköping-AIK 5-2((3-2, 1-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (3.23) Pär Arlbrandt (Carl Söderberg, Robin Persson), 2-0 (3.51) Pär Arlbrandt, 2-1 (5.40) Linus Videll (Robert Rosén, Christian Sandberg) spel fem mot fyra, 3-1 (5.58) Carl Söderberg (Andreas Jämtin, Niklas Hävelid), 3-2 (19.45) Christian Sandberg (Linus Videll).

Andra perioden: 4-2 (15.53) Andreas Molinder (Johan Åkerman, Erik Lindhagen) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 5-2 (6.01) Erik Lindhagen (Andreas Molinder, Robin Figren).

Skott: 29-26 (9-10, 9-7, 11-9).

Utv, Linköping: 4x2. AIK: 3x2.

Domare: Didier Massy, Schweiz, och Patrik Sjöberg, Gävle.

Publik: 6 064.