Rajalakso hjälte på födelsedagen

Bilden:Födelsedagsbarn, tvåmålsskytt och matchhjälte. Sebastian Rajalakso hade en lyckad kväll när Djurgården hemmaslog Kalmar med 2—1. Segern var Djurgårdens tredje raka i allsvenskan.

23-åringen inledde målskyttet efter ett fint anfall i den 26:e minuten. Mattias Jonsson kom runt på högerkanten och skickade iväg ett lågt inlägg mot bortre stolpen. Rajalakso mötte bollen perfekt med pannan och tryckte in 1-0 bakom en chanslös Petter Wastå i Kalmars mål.

Kalmar var stillastående, hade svårt att skapa chanser och slarvade med bollen i uppspelsfasen. Johan Berilssons kvitteringsmål i den 54:e minuten kom därför som en blixt från klar himmel.

När Nicolaj Agger filmade till sig sitt andra gula kort två minuter därpå såg Djurgården ut att ha tappat matchen.

Men Sebastian Rajalakso ville annat. Wastå lämnade retur på ett skott från Peter Nymann Mikkelsen och födelsedagsbarnet höll sig framme och styrde in 2-1.

Trots en man mer på planen hade Kalmar fortsatt svårt att skapa chanser. Det var först i slutminuterna som gästerna lyckades sätta Djurgården under rejäl press. Men Pa Dembo Touray gjorde ett par fina räddningar och Djurgården kunde säkra tredje raka segern.

– Teknik och tempo är alldeles för dåligt från vår sida, sade Kalmars tränare Nanne Bergstrand till Canal Plus efter matchen.